Rygende trawler driver væk fra Qasigiannguits kyst

Der er røg, men ingen synlige flammer ombord på fisketrawleren Aassik, der har været i brand siden mandag.
Trawleren Aassik ejes af Polar Seafood Trawl. Skibet har 10 besætningsmedlemmer, som forlod skibet ved hjælp af andre skibe i nærheden. Foto © : Arktisk Kommando
17. marts 2021 19:36

- Trawleren har revet sig løs og flyder væk fra Qasigiannguits kyst. Der er stadig røg, men ingen synlige flammer ombord. Brandvæsenet vurderer, at det er for farligt at sætte deres folk ombord.

Sådan skriver Grønlands Politi onsdag aften om fisketrawleren Aassik, der siden mandag har været i brand. Samtidig sad dens garn fast i havbunden. 

LÆS OGSÅ Brændende trawler sidder fast

- Grønlands Politi koordinerer og følger situationen sammen med de resterende myndigheder, skriver politiet videre og lover at komme med en opdatering senest torsdag morgen, hvis ikke situationen ændrer sig markant.  

- Vi takker alle i Qasigiannguit for at respektere politiets opfordringer til at holde afstand til kyst- og havneområder og dermed gøre det muligt for os at gøre vores arbejde, slutter politiet. 

Arktisk kommando på vej

Trawleren Aassik ejes af Polar Seafood Trawl. Skibet har 10 besætningsmedlemmer, som forlod skibet ved hjælp af andre skibe i nærheden.  

Der har således ikke været nogen personer i fare i forbindelse med branden.

Branden opstod mandag på trawleren, mens den havde trawl ud for Qasigiannguit.

Brandfolk fra Aasiaat blev tilkaldt og ankom til den brændende trawler mandag aften.

Også Arktisk Kommando har sendt inspektionsskibet Knud Rasmussen af sted for at hjælpe. Skibet er dog blevet forsinket på grund af isen og kan derfor først være fremme i morgen tidlig (torsdag).