Det nye langlineskib Masilik har efter sommerens fiskeri efter torsk og brosme i Østgrønland nu på hellefiskefiskeri i Qaanaaq området. Billedet er taget i Østgrønland.Foto: Royal Greenland

Royal Greenland på forsøgsfiskeri ved Qaanaaq

Royal Greenlands nye langlinefartøj Masilik har efter sommerens torske- og brosmefiskeri i Østgrønland nu på hellefiskefiskeri i Qaanaaq-området.

Langlinefartøjet Masilik er på fiskeri i Qaanaaq-området, hvor det skal foretage inden- og udenskærsforsøgsfiskeri frem til islæg i området. Det oplyser Royal Greenland på sin hjemmeside.

Bestyrelsesformand i Ice Trawl Greenland A/S der ejer Masilik, Ove Rosing Olsen der også er seniorrådgiver i Royal Greenland oplyser til Royal Greenlands hjemmeside, at rederiet har ansøgt og fået licens til forsøgsfiskeri i Qaanaaq området.

- Da Naalakkersuisut er interesseret i udvikling af fiskerierhvervet i Avanersuaq, har vi ansøgt og fået tilladelse til at påbegynde forsøgsfiskeri efter hellefisk i Qaanaaq området. Masilik har i efteråret 2016 fået licens til at foretage indenskærs fiskeri i Qaanaaq området samt en licens til udenskærs fiskeri i et område, siger Ove Rosing Olsen til Royal Greenland.

Masilik har fået licens til forsøgsfiskeri på hellefisk i Qaanaaq området i denne sæson på betingelse af fastlagte bestemmelser, der skal overholdes.

Siden Masiliks forsøgsfiskeri startede i Qaanaaq-området den 24. august er der konstateret et mindre fiskeri i det indenskærs område, men man forventer et bedre fiskeri her senere på efteråret, skriver Royal Greenland.

- På det udenskærs område har man fremgang i fiskeriet, som efterhånden viser sig at være kommercielt interessant, siger Ove Rosing Olsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt