Foto: Royal Greenland

SIK Royal Greenland bør ansætte grønlændere

Royal Greenland henter udenlandsk arbejdskraft til sine fabrikker for at leve op til produktionskravene, oplyser virksomheden men SIK mener de bør arbejde på at tiltrække grønlandsk arbejdskraft i stedet

- Hvis fabrikken skal kunne betale for sig selv, og hvis vi skal følge myndighedernes anvisninger og leve op til produktionskravet, så bliver vi nødt til at have medarbejdere nok, siger fabrikschef i Maniitsoq, Susanne Marie Knudsen, til KNRs TV-program Sinerissatsinniit.

LÆS OGSÅ Henter 27 nye medarbejder fra fjernøsten

Kan ikke skaffe grønlandsk arbejdskraft

Hun siger, at hjemmehørende medarbejdere ellers foretrækkes:

 - Men der er for få, der enten kan eller vil. Så vi er nået dertil, at vi bliver nødt til at hente arbejdskraft fra udlandet, siger Susanne Marie Knudsen.

Formanden for fagforbundet SIK, Jess G. Berthelsen, er dog langtfra tilfreds med, at Royal Greenland har hentet asiatisk arbejdskraft. Han efterlyser, at fiskerikoncernen gør mere for at ansætte arbejdsløse grønlændere.

Sæt lønnen op

Ifølge ham bør Royal Greenland gøre en indsats for at selskabets fabrikker bliver mere atraktive arbejdspladser, og det handler blandt andet om, at lønnen skal være højere:

- Vi skal snart til forhandlinger, og derfor mener jeg, at Royal Greenland skal være mere villige til at give flere penge oveni det, der allerede gives, lyder det fra Jess G. Berthelsen.

LÆS OGSÅ Kinesere på plads

Jess G. Berthelsen indrømnmer, at alle har et ansvar for at møde op på arbejde. Men han mener, at udfordringen med at skaffe hjemmehørende medarbejdere til fabrikken i Maniitsoq skyldes, at fabrikken har været lukket i flere år.

- De tidligere fabriksarbejdere var meget stabile. Men fabrikken har været lukket i mange år, og er først i opstartsfasen igen. Og jeg er ikke i tvivl om, at medarbejderne vil blive mere stabile, når fabrikken har gået igennem en stabil periode, siger Jess G. Berthelsen.

LÆS OGSÅ 38 kinesere rykker ind på fiskefabrikker

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt