Foto: Nick Rahaim/Flickr Creative Commons

38 kinesere rykker ind på fiskefabrikker

Mangel på arbejdskraft i Royal Greenlands fabrikker tvinger virksomhed til at hente kinesisk arbejdskraft.

38 kinesere kommer til Grønland og bliver ansat som fabriksarbejdere i midten af maj og i midten af juni i år på tre af Royal Greenlands fabrikker.

De 38 tilkaldte kinesere skal fordeles og ansættes i tre byer, hvoraf 19 ansættes i Maniitsoq, ti i Qasigiannguit og ni i Uummannaq. 

- Vi er forhåbningsfulde og tror på, at de vil udføre det arbejde, de bliver ansat til, så produktionen på fabrikkerne kan blive vedvarende, og fiskerne kan indhandle deres fangst mærkbart hurtigere og uden synderlig ventetid, siger HR chef i Royal Greenland, Søren Olsen Damgaard, i en pressemeddelelse.

Qeqqata Kommunea og Qaasuitsup Kommunea har godkendt tilkaldelsen af kineserne, og Udlændingestyrelsen har givet opholds- og arbejdstilladelse i Grønland til samtlige kinesere.

Flere medarbejdere på vej

Udover 38 tilkaldte kinesisk arbejdskraft har Royal Greenland planer om at tilkalde en del sæsonarbejdere, såkaldte Nordjobbere. 

- Vores behov for tilkaldt arbejdskraft viser bare, at der er rigtig meget arbejde at tage fat på ude på fabrikkerne. Vi har brug for langt flere sæsonarbejdere, men har begrænset os for de knap 40 kinesere, da vi jo er nødt til at starte et sted, og fordi vi mener, at det ikke kan forsvares at tilkalde alt for mange folk, siger Søren Olsen Damgaard, der vil vurdere, hvilke yderligere skridt, der skal tages når sæsonen er slut.

De 38 kommende kinesiske fabriksarbejdere, der skal ansættes og som skal bo i Royal Greenlands indkvarteringsboliger, skal hvert år have fornyet deres opholds- og arbejdstilladelser hos Udlændingestyrelsen, lyder det fra fiskeri-koncernen.

Royal Greenland vil mod slutningen af april indkalde til borgermøde i Maniitsoq og Uummannaq, hvor der vil blive orienteret om baggrunden for tilkaldelsen af kinesiske fabriksarbejdere. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt