Dansk regering: Rokade bytter rundt på to ministerposter

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og økonomiminister Troels Lund Poulsen bytter roller i regeringen. Det meddeler Statsministeriet.
Troels Lund Poulsen (t.v.) og Jakob Ellemann-Jensen bytter ministerposter i den danske regering. Foto © : Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
22. august 2023 08:51

Der bliver skiftet rundt mellem to taburetter i den danske regering. 

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, bytter ministerpost med partifællen Troels Lund Poulsen.

Det betyder, at Ellemann-Jensen bliver økonomiminister, mens han fortsætter som vicestatsminister, mens Troels Lund Poulsen bliver forsvarsminister. 

Det oplyser Statsministeriet på mediet X, tidligere kendt som Twitter.

Under et pressemøde tirsdag morgen dansk tid forklarede Jakob Ellemann-Jensen, at beslutningen blandt andet sker på baggrund af en række dårlige sager i Forsvarsministeriet, som der skal ryddes op i.

- Jeg tror, at uanset hvornår denne her overdragelse kom, ville der stå nogle dårlige sager og vente.

Og det oprydningsarbejde kan ikke se samtidig med, at Ellemann-Jensen skal passe arbejdet i Venstre og i regeringstoppen. 

- Det er også en af årsagerne til, at vi er nødt til at lave det her skifte. For der skal være fokus på de sager. Og det går ikke med en minister, der samtidig er partiformand. Jeg skal prioritere arbejdet i Venstre og med regeringsledelsen, siger han.

Rokaden sker, efter at Jakob Ellemann-Jensen netop er vendt tilbage i jobbet efter seks måneders fravær grundet stress. Mens Ellemann-Jensen var sygemeldt, var Troels Lund Poulsen fungerende forsvarsminister.

Det var også med Troels Lund Poulsen i spidsen, at der inden sommerferien blev forhandlet et nyt forsvarsforlig på plads.

1. august vendte Ellemann-Jensen tilbage i jobbet. Både han og partiet har udtrykt, at formanden er tilbage på 100 procent. Comebacket er ikke gået stille for sig.

Som det mest dramatiske har Ellemann-Jensen tidligere på måneden hjemsendt departementschefen i Forsvarsministeriet i forbindelse med sagen om køb af våben fra israelske Elbit. Den sag skal stadig undersøges yderligere.

Ellemann-Jensen har undskyldt sin egen rolle i sagen allerede.