Efter seks måneders sygemelding: Jakob Ellemann-Jensen er tilbage på arbejde tirsdag

Tirsdag vender Jakob Ellemann-Jensen retur til Forsvarsministeriet, mens Stephanie Lose forlader regeringen.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, træder ind i den danske regering igen som forsvarsminister og vicestatsminister tirsdag 1. august. Foto © : Scanpix
31. juli 2023 12:55

Efter knap seks måneders sygemelding møder Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, tilbage på arbejde i morgen tirsdag 1. august.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Han indtræder dermed igen i regeringen som forsvarsminister og vicestatsminister.

Ellemann har været sygemeldt med stress siden februar. Han har selv tidligere meddelt, at han ville vende tilbage på arbejde 1. august.

Imens har Stephanie Lose fungeret som økonomiminister for Troels Lund Poulsen, mens han har passet posten som forsvarsminister.

Der venter dog en række store sager, når Jakob Ellemann-Jensen møder ind på arbejde, blandt andet en sag om våbenindkøb.

Netmediet Altinget har beskrevet, hvordan han muligvis har givet urigtige oplysninger til Folketiinget for at haste et milliardindkøb af nyt artilleri igennem. 

Kritikken bunder i, at der angiveligt ikke var blevet indhentet tilbud fra andre leverandører end israelske og kontroversielle Elbit. 

Også intern i Venstre er der uro og dårlige meningsmålinger.

Samtidig skal der udformes en stor 2030-plan og en CO2-afgift for landbruget, som traditionelt giver mange stemmer til Venstre. Også et finanslovsforslag skal fremlægges af regeringen.