Revisionsudvalget venter med offentliggørelse af undersøgelse

Revisionsudvalget har nu modtaget den længe ventede rapport fra revisionsfirmaet Deloitte om, hvilke tidligere medlemmer af Naalakkersuisut der eventuelt skylder penge til Landskassen. Men selvom indholdet længe har været ønsket offentliggjort af både borgere og politikere, må befolkningen vente med at se rapporten lidt endnu.
Foto © : Simon Uldum/KNR
Skrevet af Laura Aggernæs
18. december 2014 08:24

Et enigt revisionsudvalg har besluttet at sende rapporten videre til kommentering hos Naalakkersuisut. Og før deres svar foreligger, vil Revisionsudvalget ikke offentliggøre rapportens indhold.

 

- Rapporten har givet os en masse svar. Men den har også givet os en masse spørgsmål, som vi ønsker, at Naalakkersuisut besvarer, før vi gør mere ved det, fortæller Randi Vestergaard Evaldsen (D), der er formand for Revisionsudvalget.

 

Men hun vil ikke sige, hvad det er for nogle spørgsmål, udvalget ønsker besvaret.

 

- Det kan jeg desværre ikke. Det må I vente med indtil den bliver offentliggjort, siger hun.

 

- Kan I ikke danne jer en mening, uden I har kommentarer fra Naalakkersuisut?

 

- Det kan vi jo selvfølgelig godt, og det har vi også gjort i udvalget. Men der er nogle spørgsmål, som Naalakkersuisut skal ind og besvare, før vi kan gøre yderligere i sagen, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

 

Naalakkersuisut har fået tid til at kommentere rapporten frem til den 6. januar 2015. Og det er derfor tidligst derefter, at rapporten vil blive offentliggjort.

 

- Vi er godt klar over, at befolkningen venter på rapporten. Men vi har nogle regler og love, som vi skal følge, og som vi fra udvalgets side også ønsker at følge. Men jeg kan godt love jer, at rapporten den offentliggøres. I skal blot vente på det, siger Randi Vestergaard Evaldsen med henvisning til, at rapporten indeholder personfølsomme oplysninger.

 

LÆS OGSÅ Nyt revisionsudvalg klar til at åbne bankboksen

 

Om der er nogen, der har mellemværende med landskassen, vil hun ikke komme nærmere ind på.

 

- Det vil jeg ikke komme ind på nu. Jeg ønsker at kommentere på sagen igen, når vi har fået svar fra Naalakkersuisut, siger Randi Vestergaard Evaldsen til KNR.

 

Rapporten fra revisionsfirmaet Deloitte blev bestilt af revisionsudvalget umiddelbart efter, at det kom frem, at tidligere formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond havde lånt godt 106.000 af Landskassen til private formål.