Rensdyrjagt bør koste mere

Medlem af Inatsisartut, Storm Ludvigsen fra IA mener, det bør koste noget at nedlægge rensdyr og moskusokser, hvis man er fritidsjæger.
Skrevet af Karsten Sommer
29. november 2011 06:12

Storm Ludvigsen spørger i et paragraf 37-spørgsmål, om Naalakkersuisut har planer om at indføre betaling for ret til jagt på rensdyr og moskusokser til fritidsjægere, udover den betaling for at erhverve sig et jagtbevis, som allerede findes i dag.

Han mener nemlig, at der efterhånden er så mange fritidsjægere i Grønland, at de nærmest er i direkte konkurrence med erhvervsjægerne.

Som eksempel nævner han en almindelig husholdning, der nemt kan bestå af tre personer med fritidsjægerbeviser, som hver kan skyde fem rensdyr, det vil sige 15 i alt. Så mange dyr, skudt af fritidsjægere, mener han er en trussel mod erhvervsjægernes indtjeningsmuligheder. 

Han spiller selv ud med et forslag om at fritidsjægerne for eksempel kunne opkræves 1000 kr. for retten til at skyde fem rensdyr.

Det beløb vil kunne dække de administrative omkostninger samt indirekte være til støtte for erhvervsfangerne, da man må formode at en afgift vil føre til færre aktive fritidsjægere.

Endelig beder Storm Ludvigsen Naalakkersuisut om at oplyse, hvor mange fritidsjægere der faktisk er registreret i Grønland.