Renovering kan give langsigtede besparelser

2,3 millioner kroner lyder måske ikke af meget når man taler om boligrenoveringer. Men pengene skal nok blive til gavn for mange mennesker, lyder det fra A/S Boligselskabet INI, der administrere de såkaldte BSU-huse.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. oktober 2012 04:56

Naalakkersuisut er parat til at støtte forslag om støtte til renovering af de såkaldte BSU-huse. Det er Siumuts Anders Olsen, der har stillet forslag til at der bliver afsat 2,3 millioner kroner til formålet. Og der er behov for pengene, lyder det fra A/S Boligselskabet Ini.

- Det er penge, der vil komme mange til gavn, siger kundedirektør i Ini Birthe Kielsen til KNR.

Boligselskabet har registreret renoveringsbehovet i BSU-huse fra 2006 til 2008. Der viser det sig, at der er stor forskel på husenes tilstand.

- Der er selvfølgelig folk, der er gode til at passe på deres huse og sørger løbende for at vedligeholde. Men der er andre som måske har forventet, at det offentlige skal stå for vedligeholdelse af husene og de huse har efterhånden et behov for renovering, siger Birthe Kielsen.

Den nuværende koalition satte bevillingerne til renoveringsstøtte i bero for to år siden. Men behovet for renovering er stadig aktuel. Flere huse har nedslidt isolering andre nødvendige udskiftninger.

- Det vil være en stor fordel for mange, hvis man kunne udskifte husenes oliefyr med centralvarme. Og udskiftning af vinduer og ny isolering vil også kunne være til gavn for mange, siger Birthe Kielsen.

Det har været tidligere været muligt for ejere af BSU-huse, at få tilskud på højst 100.000 kroner til renovering hvert femte år.

Forslaget bliver drøftet i Inatsisartut i dag.