Regionssygehus i Sisimiut lukker for lægetider

Frem til 2. januar 2024 er det ikke muligt at bestille en lægetid på Regionssygehuset i Sisimiut. Også sydpå er der udfordringer med lægemangel.
Frem til det nye år kan du kun bestille akutte lægetider i Sisimiut. Foto © : Kenneth Elkjær/KNR
13. december 2023 10:54

Som konsekvens af for få læger på Regionssygehuset i Sisimiut lukker sygehuset for tidsbestilling til at se en læge resten af året. Det skriver sygehuset på Facebook 11. december.

Lukningen af tidsbestilling vil være frem til 2. januar 2024.

Hvis du har akut brug for hjælp, kan du bestille tid til at se en læge på 80 11 12 alle dage frem til 1. januar mellem klokken 8 og 9.

Problematik flere steder

Det er ikke kun i Sisimiut, man har været nødsaget til at lukke for tidsbestillinger. Tilbage i november måtte Dronning Ingrids Hospital i Nuuk for lukke lægetider, fordi der var sygedom blandt lægerne.

Lukningen af tidsbestillingen var dog kun en enkelt dag på Dronning Ingrids Hospital, mens det i Sisimiut varer omkring tre uger.

Også i Qaqortoq står det slemt til med læger. Regionssygehuset i Qaqortoq måtte midt i november stoppe for flere lægetider resten af måneden. Og de skriver i et Facebookopslag, at der i december vil være begrænsede tider til lægekonsultation, da de i perioder kun har én læge på arbejde.