VIDEO Randi Vestergaard: Der er ikke noget at frygte

Randi Vestergaard Evaldsen mener ikke, der er noget at frygte, selvom Naalakkersuisut kun budgetterer med et samlet overskud på 100.000 kroner i landskassen over de kommende fire år.

Naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen, gæstede onsdag aften KNRs Qanorooq, efter hun tidligere på dagen fremlagde Naalakkersuisuts finanslovsforslag for 2017.

Et forslag, der viser, at regeringen samlet regner med et beskedent overskud i landskassen over de næste fire år. Men selvom det ikke lyder af meget, mener Randi Vestergaard Evaldsen, at budgettet er solidt.

- Jeg mener ikke, der er noget at frygte. Budgetterne er meget realistiske og beregningerne grundige. Det kan selvfølgelig være, at planerne går bedre eller værre. Men de er meget realistiske, og vi mener også at de politiske mål kan opnås.

Tvungen pensionsopsparing skal gøre ældre selvforsørgende

Hun erkender samtidig, at samfundet står overfor alvorlige opgaver, der skal løses.

- For eksempel stiger antallet af ældre ligesom antallet personer med arbejdsevne stiger, og antallet af unge uden uddannelse er stigende. Dermed er antallet af forsørgere faldende. Det er de største udfordringer, vi står overfor. Og de skal løses gennem reformer, siger Naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen.

Se hele interviewet i videoen.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt