RAL tager Thule-udbud på sejlrute roligt

Det amerikanske forsvar barsler nu med et nyt udbud omkring Thule-basen, denne gang med et muligt udbud på besejlingen af ruten til og fra den amerikanske base. Men hos Royal Arctic Line frygter man dog ikke konkurrence.
Foto © : Branding Greenland
13. februar 2015 10:07

Det amerikanske luftvåben har åbnet for en såkaldt prækvalifikation på besejlingen af gods til og fra Thule Air Base.

Det betyder, at firmaer frem til den 6. marts kan komme med et ønske om at byde på besejlingen. Og ønsker nogen at byde, åbner det amerikanske luftvåben altså for et egentligt udbud på aftalen.

Men hos Royal Arctic Line, som i dag står for besejlingen mellem Danmark og Thule-basen, er man ikke bekymret for konkurrencen.

- Hvis der kommer et udbud, som der har været før - senest i 2014 - vurderer vi vores chancer for værende ganske gode. Selvfølgelig kan der komme nogen, som underbyder os, men jeg tror, at vi har så meget styr på den her opgave og er så skarp på prisen, så det er vi også klar til at være, hvis det skal i udbud, siger kommunikationschef Jakob Strøm til KNR.

Læs også Udenrigsministeriet tøver med aktindsigt i Thule-sagen

Royal Arctic Line har haft besejlingen til Thule-basen siden 1990’erne og genvandt altså kontrakten i september sidste år for yderligere fire år - dog med mulighed for, at andre firmaer har lov at udfordre kontrakten efter et år.

Trods den verserende sag om servicekontrakten på Thule-basen stoler man hos RAL på, at et eventuelt udbud kommer til at gå efter reglerne.

- På Grønlands vegne følger vi selvfølgelig med (i sagen om servicekontrakten på Thule-basen, red.), men kigger vi isoleret på vores forretning, er der ikke nogen forudsætninger, der er ændret i forhold til tidligere, siger Jakob Strøm, kommunikationschef hos Royal Arctic Line.

Læs også Juraprofessor: Thule er en tabersag