Qooqqut Festival 2023 venter lige om hjørnet

11. og 12 august løber dette års Qooqqut Festival af staben. Som noget nyt er der fokus på sagnet om Kaassassuk.
Qooqqut festivalen giver mulighed for at mødes i naturen og få kulturelle og kunstneriske oplevelser. Foto © : Camilla Dam/KNR
09. august 2023 11:52

For niende gang kan Katuaq slå dørene op til familiefestivalen Qooqqut, hvor fællesskab, kultur og natur er de vigtigste bestanddele.

Festivalen har fokus på traditionel og moderne grønlandsk kultur. Du kan blandt andet opleve trommedans af Nuka Alice Lund, maskedans fra Kuluk Helms, og en lang række musikalske optrædener fordelt over de to dage.

Udover at blive underholdt med dans og musik, byder programmet også på historiefortællinger fra Inge Olsvig Brandt og to workshops for børn.

Den tilbagevendende begivenhed, der samler folk i naturen, har siden 2015 haft stor succes med sammensætningen af programmet, der samler de kulturelle rigdomme, måden at være sammen på i naturen og det kunstneriske program.

Som noget nyt, vil festivalen de næste par år have overordnede temaer med fokus på grønlandske sagn og myter. I år starter det tiltag med fokus på den forældreløse dreng Kaassassuk, der ifølge sagnet blev udstødt af bopladsen og fik stærke kræfter af hjælpeånderne.

Program for 2023

I løbet af festivalen kan du opleve:

Simon Lynge, musiker

Kali, musiker

Zeth Ilatsiaq, musiker

Athena Lings, musiker

MUK, musiker

Maaliannguaq Petrussen, musiker - hun synger også i bandet MUK

FRUM, musiker

Poulsen Band, musiker

Nuka Alice Lund, trommedanser

Salik, skuespiller

Kuluk Helms, maskedaner

Inuit & Dene Games, workshop

Byg dit eget legetøj, workshop

Imajuik, film

The Shamans Apprentice, film

Inge Olsvig Brandt, historiefortæller.