Qeqqata vil også på UNESCO-liste

Qeqqeta Kommunia arbejder på - i lighed med Kommune Kujalleq - at få udnævnt et stort historisk område som en del af UNESCO´s verdensarvsområder.
Foto © : Lars Hans Mathiesen/Nuuk
Skrevet af Karsten Sommer
31. januar 2016 18:22

Qeqqata Kommunia arbejder på højtryk for at få jagtområdet mellem Sisimiut og Kangerlussuaq optaget på den prestigefyldte UNESCO-liste.


I denne weekend holder Qeqqata Kommunia derfor hvad de kalder "en stor borgerinddragelsesworkshop" hvor forskellige interessegrupper og borgere blive inddraget, i arbejdet på at få samlet argumenter og ideer til ansøgningen.


- Som borgmester glæder jeg mig til at høre om borgerne finder vores tanker om UNESCO verdensarv rigtige, siger Hermann Berthelsen.


- Området mellem Sisimiut og Kangerlussuaq indeholder en rigdom af kulturarv. Teltringe, tørvemure, skydeskjul, grave, rævefælder og rester af et gammel fort fra 1700 tallet. Et levende kulturlandskab, hvor fortid og nutid mødes, påpeger borgmesteren.


Udover repræsentanter fra forskellige departementer er også kulturstyrelsen i Danmark til stede til weekendens workshops.


Det hele sluttes af med borgermøde mandag den 1. februar kl. 19 i Kulturhuset Taseralik med deltagelse af naalakersuisoq for Natur og Miljø, Mala Høy Kuko.