Qeqertalik melder klar til kommunestart

Når nytåret er en realitet 1. januar hejser Kommune Qeqertalik for første gang flaget som en selvstændig kommune, selvom vejen dertil ikke altid har været nem, fortæller den kommende borgmester Ane Hansen.
Kommune Qeqertalik Foto © : Qaasuitsup Kommunia
Skrevet af Sara K. Jakobsen
29. december 2017 07:44

- Vores nye kontor står fuldstændig klar. Vi er begyndt at flytte ind og finde os til rette, siger den kommende borgmester i Kommune Qeqertalik Ane Hansen.

Kommunens nye udvalg kan begynde deres daglige arbejde, når Qaasuitsup Kommunia bliver delt i to i det nye år.

Stillingerne i de fire udvalg Inuit, Timi Tarnilu, Inoqarfik og Inua er blevet besat og kommunen er netop færdig med at finpudse sin organisationsplan, siger den kommende borgmester:

- Vi er klar. Vi har arbejdet i døgndrift det sidste halve år og vi har forberedt os meget grundigt, og vi er klar til at udføre alle vores kerneopgaver, siger Ane Hansen.

For en måned siden så det ellers svært ud for den nye kommune. Ane Hansen kunne fortælle, at den nye kommune manglede at besætte hver femte stilling i administrationen.

Men det er der kommet styr på, og nu mangler Kommune Qeqertalik kun at finde to medarbejdere.

Kommunen har ansat en fagkoordinator på socialområdet, men borgmesteren ønsker at ansætte to ekstra, og det er dem, kommunen stadig er på jagt efter:

- Det er en stor opgave, der skal løftes og det er vigtigt at arbejdet bliver udført til punkt og prikke. Vi ønsker at lave ekstra indsats på eksempelvis børne- og handicapområdet, hvor Naalakkersuisut har strammet lovgivningen.

Ane Hansen understreger, at det har været nødvendigt at få hjælp udefra, for at udforme den nye kommune.

Derfor bad de om hjælp fra Kommuneqarfik Sermersooq.

- Vi skylder en stor tak til Kommuneqarfik Sermersooq. Kommunen har hjulpet os og givet os råd, specielt med at udforme kommunens økonomiske rammer helt fra bunden, siger den kommende borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen.