SIK-formand: Prioriter de offentligt ansatte

SIK-formand mener, at der må være flere penge til overenskomstforhandlingerne når der er penge til lufthavne og bestyrelseshonorarer
Jess G. Berthelsen
Jess G. Berthelsen Foto © : KNR/Marie Kristensen
23. januar 2019 11:44

Arbejdstagerforeningen SIK´s formand raser over politikkernes prioritering af penge.

Kritikken kommer i forbindelse med at formanden er utilfreds med overenskomtforhandlingerne for hans medlemmer på det offentlige område.

-Problemet er jo, at det offentlige og kommunerne påstår, at de ikke har råd til at give arbejderne højere løn. Når man har råd til at anskaffe sig lufthavne til 3-4 milliarder kroner og oven i købet kan forhøje honoraret indenfor deres bestyrelse, så mener jeg også, de burde have råd til at forhøje arbejdernes løn endnu højere end det, de vil give i dag, siger han.

I sidste uge kom det frem, at bestyrelsesformanden i Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansens, honorar er blevet hævet fra 500.000 til 750.000 kroner årligt. Det falder altså fagforeningsformanden for brystet, fordi tilbuddet om lønstigning til hans SIK-medlemmer på timebasis er langt under, hvad der er rimeligt, understreger han.

-De sidste tal, vi har fået, er 92 øre (mere i timen red.)  Det undrer mig, at arbejderne ikke er mere værd, siger Jess G. Berthelsen.

Overenskomstforhandlingerne er fortsat i gang.  Jess G Berthelsen kan ikke sige, hvornår de afsluttes.