Foto: KNR/Marie Kristensen

SIK-formand: Prioriter de offentligt ansatte

SIK-formand mener, at der må være flere penge til overenskomstforhandlingerne når der er penge til lufthavne og bestyrelseshonorarer

Arbejdstagerforeningen SIK´s formand raser over politikkernes prioritering af penge.

Kritikken kommer i forbindelse med at formanden er utilfreds med overenskomtforhandlingerne for hans medlemmer på det offentlige område.

-Problemet er jo, at det offentlige og kommunerne påstår, at de ikke har råd til at give arbejderne højere løn. Når man har råd til at anskaffe sig lufthavne til 3-4 milliarder kroner og oven i købet kan forhøje honoraret indenfor deres bestyrelse, så mener jeg også, de burde have råd til at forhøje arbejdernes løn endnu højere end det, de vil give i dag, siger han.

I sidste uge kom det frem, at bestyrelsesformanden i Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansens, honorar er blevet hævet fra 500.000 til 750.000 kroner årligt. Det falder altså fagforeningsformanden for brystet, fordi tilbuddet om lønstigning til hans SIK-medlemmer på timebasis er langt under, hvad der er rimeligt, understreger han.

-De sidste tal, vi har fået, er 92 øre (mere i timen red.)  Det undrer mig, at arbejderne ikke er mere værd, siger Jess G. Berthelsen.

Overenskomstforhandlingerne er fortsat i gang.  Jess G Berthelsen kan ikke sige, hvornår de afsluttes.  

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt