Foto: KNR

Pres på Kim Kielsen

Der bliver nu lagt pres på Kim Kielsen og Sara Olsvig for at indgå i en bred samlingsregering. Det sker fra både ind- og udland.

Hos erhvervslivet herhjemme er der et stort håb om, at Siumut og IA vil gå sammen for at genskabe troen og tilliden til økonomien - både hos grønlandske erhvervsdrivende, men også hos udenlandske investorer, lyder det fra Grønlands Arbejdsgiverforeningn til Børsen i dag.

Dagen efter valget udtrykte den danske udenrigsminister et stort tillykke til Grønlands befolkning med udfaldet af valget. Ministeren udtrykte, at et bredt samarbejde vil være at foretrække.

LÆS OGSÅ Lidegaard ønsker Grønland tillykke med valget

Mens en lang række af Folketingets Grønlandsordfører – lige fra Enhedslisten til Venstre – mener direkte, at Kim Kielsen bør inviterer IA inden for i et kommende naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ CHRISTIANSBORG: Siumut og IA bør gå sammen

Det er ifølge de danske politikere nødvendigt for at kunne gennemføre solide reformer og i samarbejde med befolkningen få landets økonomi på fode igen.

Også Sermitsiaq-AG’s direktør, Poul Krarup, blander sig i debatten og siger:
 - For samfundets skyld vil det være det absolut bedste, hvis de går sammen. Der er en masse områder, hvor der ikke skal ret meget til, for at de kan samarbejde,

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt