Præsident Obama talte ved Glacier-konferencen

Præsident Obama har begyndt sit tre-dages besøg i Alaska.
01. september 2015 05:09

Præsident Obama ankom mandag eftermiddag til Anchorage, Alaska og talte ved den store arktiske konference, Glacier.

Hans tale fokuserede udelukkende på klimaforandringerne. Talen var alvorlig, men dog positiv. Han udtalte blandt andet at klimaforandring ikke er en fare der skal frygtes, men en mulighed der skal gribes og udnyttes. 

LÆS OGSÅ WWF roser klimakonference med Obamas deltagelse

Obama talte om at der ikke længere er nogen plads til skepsis, for nu det er fuldstændigt klart at klimaforandringerne er her. Han gav flere eksempler, såsom tørke, oversvømmelser og skovbrande.

Men han sagde, at der ikke behøver ikke at være en konflikt mellem miljøbekymringer og muligheder for en stærk økonomi. De to kan godt forenes.

Vort største problem nu er at vi gør fremskridt, men alt alt for langsomt. Vi må tackle problemerne langt hurtigere og vi må finde løsninger langt hurtigere, sagde præsidenten.

Derfor bliver vi nødt til at gøre det som en fælles indsats. Han nævnte f.eks. at USA og Kina nu arbejder sammen på flere områder med kulstofemissioner.

LÆS OGSÅ Vittus: USA har ændret klimaholdning

En stor del af talen var rettet mod det amerikanske publikum, hvor mange endnu ikke accepterer at klimaforandringerne eksisterer.

Præsident Obama vil bruge de næste to dage til at besøge tre alaskanske bygder for selv direkte at se effekterne af klimaforandringerne.