Foto: NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons

Pompeo kritiserer Rusland og Kinas rolle i Arktis

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, kritiserer Rusland og Kinas for urent trav i Arktis. Det skete mandag under en tale til et ministermøde i Arktisk Råd i Finland.

Det skriver Sermitsiaq.AG.

I talen kritiserede Pompeo Kina for at have opfundet en titel til landet som ”nær Arktis-stat”, så Kina kan få militær og kommerciel indflydelse i Arktis. Det sker, selv om landet ikke grænser om mod Nordpolen.

LÆS OGSÅ USA's udenrigsminister kommer til Nuuk

- Ønsker vi, at det arktiske hav omdannes til et nyt sydkinesisk hav, der er fyldt med militarisering og konkurrerende territoriale påstande? lød det blandt andet fra den amerikanske udenrigsminister.

Også Rusland blev kritiseret for at kontrollere internationale farvande i Arktis ved at kræve, at russiske myndigheder er ombord på skibe, når de passerer Rusland.

- Bare fordi Artic er et øde sted, betyder det ikke, at det åbner op for lovløshed. Vi står klar til at sikre, at det ikke bliver sådan, slog Mike Pompeo fast i talen.

LÆS OGSÅ Bagger og Samuelsen ser frem til Pompeo-besøg

Den amerikanske udenrigsminister kommer til Grønland torsdag, hvor han mødes med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender,

Ane Lone Bagger, og den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen. Her skal de blandt andet drøfte USA’s engagement i Grønland.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt