VIDEO Politikere vil revurdere sundhedsvæsenet

Det skal gå langt hurtigere mellem diagnose og behandling, mener Mads Peter Grønvold. Han fik konstateret en knude i endetarmen, som nåede at udvikle sig til kræft, inden han fik behandling.

- Den kaotiske administration er noget, jeg har hørt om konstant. Derfor mener jeg, problemet skal bør løses, og hele området bør genovervejes, siger Ruth Heilmann fra Siumut til KNR.

Også Juliane Henningsen fra Inuit Ataqatigiit vil have set nærmere på sundhedsvæsenets problemer.

- Selvfølgelig kan sådan noget ikke accepteres. Her må der evalueringer til, hvor vi må se på, hvad er lykkedes for sundhedsvæsenet. Og hvor er det gået mindre godt, siger hun.

Læs også Kræftpatient klager over sen behandling

I Neriuffik, Kræftens Bekæmpelse i Grønland, peger man på den store udskiftning i personalet som årsag til problemerne. Og i styrelsen for forebyggelse og sundhed indrømmer cheflæge Anne-Marie Ulrik, at den hyppige udskiftning i både administration og læger er et problem.

- Ja, det gør vi, og vi forsøger også at gøre noget ved det.

- Vi er jo præget af, at der også er rift om lægerne andre steder end bare i Grønland. Vi kæmper virkelig meget for at få lægerne ansat i længere perioder, eller at få dem ansat på den såkaldte rotationsordning, så de samme vender tilbage til den samme stilling og på den måde skaber større kontinuitet, siger cheflæge Anne-Marie Ulrik.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt