Politiken: Grønland må have styr på økonomien

Kim Kielsen og resten af Naalakkersuisut bør tage arbejdshandskerne på og så hurtigst muligt komme i gang med at udføre reformer i landet. Sådan lyder en opsang i Dagbladet Politiken i dag i avisens leder.
Foto © : KNR
29. december 2014 10:17

Under overskriften “Græsk Grønland” bliver der henvist til, at Grønland kan ende lige som Grækenland, hvis ikke der lynhurtigt bliver fundet nye indtægtskilder og lavet mærkbare reformer.

 

Grækenland har siden den globale krises start været økonomisk i sænk og har af flere omgange måtte bede EU om penge. Trods et stort lån fra EU har de græske politikere dog ikke genneført de reformer, som de ellers lovede.

 

Og det samme kan altså ske for Grønland - blot med lån fra Danmark, lyder det i lederspalten. Derfor må det nye naalakkersuisut aller snarest komme i gang.

 

- Derfor bør Kielsen gøre alt, hvad der står i hans magt, for at sikre et bredt politisk forlig om økonomisk genopretning. Det vil også være den politik, der er bedst egnet til at tiltrække de private investeringer, Grønland har så hårdt brug for, lyder det.

 

Ifølge avisen er der ikke tid til at vente på, at en eventuel mineindustri kommer i gang. I stedet bør reformer i vores samfund bringe penge til landskassen.