KNR har forsøgt at finde ud af, om det får nogle konsekvenser, men det er endnu for tidligt for politiet at melde tilbage. arkivfotoFoto: Pressefoto/Rigspolitiet

Politiet undersøger corona-forløb i Nanortalik

Én person er blevet konstateret smittet med coronavirus i Nanortalik. Den smittede overholdt ikke sin karantæne og gik rundt i byen.

Grønlands Politi er i gang med at undersøge, hvad der er op og ned, efter at én person er blevet konstateret smittet med coronavirus i Nanortalik.

Før omstændighederne er blevet klarlagt, vil politiet dog ikke stille op til interviews i sagen, oplyser Camilla Palmann til KNR.

- De nærmere undersøgelser, der er i gang med at blive foretaget omkring sagens omstændigheder, skal klarlægges, førend vi kan sige noget nærmere, skriver hun i et mailsvar til KNR.

I går kunne KNR fortælle, at den smittede ikke overholdt reglerne for karantæne. 

LÆS OGSÅ Coronasmittet i Nanortalik overholdt ikke karantæne 

Man må nemlig ikke gå rundt på må og få i de mindre byer og bygder, mens man venter på svar på sin coronatest.

Der skal man som udgangspunkt holde sig hjemme og undgå kontakt med andre. Men det gjorde den smittede ikke, fortalte landslæge Henrik L. Hansen.

Politiet kunne give bøder

KNR har forsøgt at finde ud af, om det får nogle konsekvenser for den smittede, men det er endnu for tidligt for politiet at svare på.

Ordensmagten vil slet ikke forholde sig til den konkrete sag på nuværende tidspunkt, men oplyser, at man generelt forsøger at "tale om tingene".

- Vi forsøger at løse problemer med dialog. Overskrider man flere gange reglerne, så kan politiet give en bøde til den pågældende, skriver Camilla Palmann.

Politiet har altså mulighed for at kunne give bøder, hvis corona-reglerne ikke bliver overholdt. Men det er uvist, om det kommer til at ske i denne sag. 

Mandag sendte Grønlands Naturinstitut pressemeddelelse ud om, at forskningsskibet med den smittede ombord ikke har nogen relation har til instituttet.

Den smittede ankom til Nanortalik ombord på et forskningsskib. Landslægen vil ikke komme nærmere ind på, hvor skibet kommer fra. Han siger dog, at det kommer fra et land udenfor rigsfællesskabet.

 

 

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 13021
  Antal smittede 18
  Antal raskmeldte 18
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Se: nun.gl Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret
  27. november 2020 kl. 10:45