Polar Seafood-ejer dropper titlen som russisk honorær konsul

Miki Jonas Brøns, som er ejer og direktør for Polar Seafood, har valgt at træde tilbage som honorær konsul for Rusland i Grønland. Det skriver Ekstra Bladet.
Miki Jonas Brøns, som ejer Polar Seafood, har været honorær konsul for Rusland siden 2020. Foto © : KNR
25. maj 2023 14:09

Ejeren og direktøren for Polar Seafood, Miki Jonas Brøns, har siden 2020 båret titlen som honorær konsul for Rusland i Grønland. 

Men nu har ejeren af Grønlands største privatejede selskab valgt at træde tilbage som honorær konsul. 

Det skriver Ekstra Bladet i en artikel torsdag.

Nyheden om at Miki Jonas Brøns ikke længere er honorær konsul, kom torsdag, da bestyrelsesformand Michael Binzer, skrev det i en mail til Ekstra Bladet.

- Til din orientering har Miki Jonas Brøns nu meddelt den russiske ambassade i København, at han stopper som konsul.

- Det er en beslutning, som har været under overvejelse i et stykke tid, men som blev gennemført i forlængelse af generationsskiftet i Polar Seafood Greenland i april 2023. Her har Miki Jonas Brøns sammen med Bent Friis Salling overtaget ansvaret for Polar Seafood Greenland.

Fremgår det i mailen sendt fra bestyrelsesformanden til Ekstra Bladet.

I samme besked fortæller Michael Binzer, at Miki Jonas Brøns, har valgt at stoppe som honorær konsul, da han finder det nødvendigt, at bruge sine ressourcer på Polar Seafood.

Ifølge Ekstra Bladet har både Miki Jonas Brøns og Michael Binzer afvist at stille op til et interview og henvist til ambassaden for den Russiske Føderation i København.