Medie: Pituffik Space Base skal moderniseres for et milliardbeløb

Den amerikanske base skal blandt andet have nye beboelsesbarakker, renovering af hangarer og et nyt kommunikationssystem, skriver Politiken.
Den amerikanske base i Nordvestgrønland, Pituffik Space Base, skal have en større modernisering, skriver Politiken.
23. oktober 2023 10:53

Pituffik Space Base står over for en modernisering for et større milliardbeløb.

Det skriver det danske medie Politiken, som har haft en journalist på besøg på militærbasen i Nordgrønland.

Øverstkommanderende for Pituffik Space Base, Jason Terry, siger til mediet, at basen står over for en større opgradering over de næste 12 år.

Det nøjagtige beløb for opgraderingen omtaler han ikke, men han oplyser, at pengene blandt andet skal gå til et nyt kommunikationssystem, som omfatter alt fra basens radarer til wi-fi-forbindelsen.

Derudover skal mandskabet have nye barakker, da de nuværende er nedslidte. 

Basen har i dag syv hangerer, men kun to af dem bliver brugt til fly, fordi de også er nedslidte. Resten bliver brugt til opbevaring. Fremover skal tre-fire af dem renoveres til igen at kunne huse fly, heriblandt de nye F-35 kampfly.

Også kraftværket på basen skal moderniseres for at give en mere stabil strømforsyning. 

Sidste år bekræftede USA over for Berlingske, at landet ville bruge milliarder på at opgradere den gamle militærbase i Nordgrønland.

Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg i Inatsisartut var ikke bekendt med meldingen, oplyste daværende formand for udvalget, Pipaluk Lynge fra IA, til Berlingske.