Overrasket Martha fyret over telefonen

Martha Lund Olsen blev fyret som naalakkersuisoq, fordi hun ville stille op til kommunalvalget. En forklaring hun ikke selv er helt enig i, da hun ikke havde sagt, at hun ville stille op.

Martha Lund Olsen var på vej til Danmark og befandt sig i Kangerlussuaq, da hun fredag eftermiddag blev ringet op med beskeden om, at hun ikke længere var en del af Naalakkersuisut.

Få timer senere holdt formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, pressemøde uden Martha Lund Olsen. Her forklarede naalakkersuisut-formanden, at Lund Olsen ikke længere kunne være en del af Naalakkersuisut, da hun agtede at stille op til kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq.

En forklaring, som Martha Lund Olsen ikke er helt enig i.

Havde ikke besluttet sig for at stille op

- Jeg sagde under hovedbestyrelsesmødet forleden aften, at jeg kunne være fristet til at deltage i kommunalbestyrelsesvalget, siger nu tidligere naalakkersuisoq Martha Lund Olsen.

Hun fortæller, at det er de nære relation omkring mennesket, der er hendes interesseområde. Og det ligger under kommunalbestyrelsen. Men nogen klar udmelding om, at hun ville stille op, var der altså ikke tale om.

- Jeg sagde på intet tidspunkt, at jeg ville gå ind i kommunalbestyrelsesvalget, siger den nu tidligere naalaakersuisoq for infrastruktur.

Hun forklarer videre, at der er en naturlig forklaring på, hvorfor hun ikke deltog ved pressemødet, hvor Kim Kielsen sendte hende af regeringen. Hun var nemlig på tjenesterejse og på vej til Danmark.

- Da jeg landede i Kangerlussuaq, fandt jeg ud af, at tiden nærmede sig for, at jeg ikke længere var naalakkersuisoq.

Ansigt til ansigt havde været bedre

Den hurtigt eksekverede fyring foregik altså over telefonen, og selvom Martha Lund Olsen gerne ville have modtaget beskeden ansigt til ansigt med sin formand, så kender hun spillet.

 - Ja, sådan er politik vel. Lige pludselig går det en helt anden retning, end man havde regnet med, og sådan er det.

Martha Lund Olsen er forsat fristet til at stille op til kommunalvalget, og nu, hvor hun har mistet sin post, giver det kun mere mening.

- I og med at jeg ikke længere er naalakkersuisoq, er det i hvert foreløbigt min hensigt at gøre det, siger Martha Lund Olsen.

Hun slår videre fast, at det helt og aldeles er formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, der har besluttet, at fjerne hende fra posten som naalakkersuisoq for infrastruktur.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt