Overblik: RALs fragtproblemer har stået i kø

Her på KNR har vi sommeren igennem kunne fortælle om Royal Arctic Lines store problemer med fragt. RAL har selv fortalt, at 88 containere i uge 26 og 27 enten ikke blev lastet eller var blevet sat af i den forkerte by.
Skrevet af Mads Lynge
08. august 2017 13:59

RAL's store fragtproblemer har haft konsekvenser for hele landet, da centrale aktører, deriblandt Pisiffik og Pilersuisoq blev ramt. Og senest kunne vi fortælle at Hotel Hvide Falk i Ilulissat denne sommer måtte vinke langt efter sin vin til årets vigtigste sæson:

- Jeg kan eksempelvis nævne, at de havde sendt al vores vin som frostvarer, med det resultat, at vi ikke havde noget vin at tilbyde, siger Tuuta Knudsen, ejer af Hotel Hvide Falk i Ilulissat, der endnu venter på en afklaring på hvordan de får dækket deres økonomiske tab.

LÆS OGSÅ Hotel fik sendt frossen vin

RAL har i flere måneder haft problemer med at indføre nye tekniske systemer, hvilket resulterede i en række forsinkelser.

Blandt andet er det gået hårdt ud over fragten til Pilersuisoq. Det siger Kurt Lauritsen, der er indkøbs- og logistikchef i KNI til KNR:

- Det sker samtidig med, at vi åbner op for de første skibe efter vinter, og det er meget problematisk. Og når varerne ikke når frem til tiden, ved vi ikke hvornår de når frem, siger Kurt Lauritsen.

RAL's fragtproblemer har også betydet, at Pisiffik måtte kassere en del varer denne sommer:

-----

Lød det fra indkøber hos Pisiffik Niels Erik Petersen.

Også Sundhedsvæsenet blev ramt, da de nu må ty til alternativ medicin på grund af udsatte ordre af medicin.

Royal Arctic Lines administrerende direktør Verner Hammeken oplyser over for KNR, at selskabet vil komme med en status omkring situationen i slutningen af denne måned.
Ifølge Royal Arctic Lines seneste kvalitetsmåling, der er fra den 7.august, kan det ses, at en container var blevet lastet forkert i løbet af den forgangne uge.