Ove Karl: Aleqa er usaglig

Forleden beskyldte formanden for Siumut, Aleqa Hammond, i Radioavisen Naalakkersuisut for at indtage en lukket og arrogant attitude overfor befolkningen, når det drejer sig om at inddrage borgerne i de kommende storskalaprojekter såsom London Mining-jernprojektet ved Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
15. februar 2012 09:02

Den beskyldning vil Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Ove Karl Berthelsen ikke lade stå uimodsagt.

Han skriver at der faktisk er masser af informationer og debat om emnet, dels i form af avisartikler, radio- og TV-indslag, ligesom der har været, og vil blive holdt en række borgermøder. Og snart vil borgerne få yderligere mulighed for at få indsigt i råstofprojekterne, når Naalakkersuisut i samarbejde med KNR-TV  viser en række informationsudsendelser om mineprojekter.

Ove Karl Berthelsen kalder derfor angrebene fra Aleqa Hammond for usaglige, og mener, at det blot er hendes personlige valgkamp, der er gået igang, som han udtrykker det.

- Over ti års politisk borgfred på råstofområdet er åbenbart slut, skriver han, og kalder det dårligt nyt for udviklingen af Grønland som et mineland - og dermed for Grønlands fremtid.

- Det er ærgerligt, men vi tror på vores politik, lyder det fra Ove Karl Berthelsen.

Og apropos KNR-TV's informationsudsendelser om råstofaktiviteterne, så vises den første i aften kl. 20.25. Den belyser baggrunden for Naalakkersuisuts beslutning om at udnytte råstoffersen. Og ses blandt andet på dén lovgivning og de reguleringer, som råstofaktiviteterne foregår under Altså 20.25 på KNR-TV i aften.