Opbakning til rejsefond for fattige familier

Børn skal have lov til at komme ud at rejse, så de kan udvikle sig. Også selvom de kommer fra familier med lave indkomster.
Foto © : Gerard van der Schaaf/Flickr Creative Commons
03. oktober 2016 19:23
Versionist Mads Lynge

Det mener Inuit Ataqatigiit med et forslag på dagens samling om at lave en fond, der kan betale ferierejser i og udenfor Grønland for familier der ikke har så mange penge.

Her til eftermiddag blev forslaget sendt videre til udvalgsbehandling med et flertal bestående af IA, Parti Naleraq, Atassut og løsgængeren Per Rosing Petersen.

Ifølge IA skal fonden i første omgang startes op med 4 millioner kroner.

I Naalakkersuisut, der er modstander af forslaget mener man dog ikke at en feriefond er den rigtige løsning for at sikre penge til at få børn ud at rejse. Men peger i stedet på, at der i de kommende reformer af sociale ydelser vil blive arbejdet for at familier med lave indkomster blandt andet kan få en bedre levestandard.

Også Demokraterne mener at pengene kan bruges på en anden måde og de mener at oprettelsen af fonde mest er en opgave for private investorer.

Ifølge tilhængerne af forslaget kan en ny feriefond dog bidrage til at forbedre levevilkårene for familier med lave indkomster og bidrage til at børns udvikling og derfor endte forslaget med at blive sendt videre i udvalgsbehandling.