"Området er syltet for længe"

IA retter nu kritik mod naalakkersuisoq for uddannelse, Palle Christiansens fokus på økonomi i debatten om det galoperende behov for specialundervisning i folkeskolen.
12. juli 2011 03:58

Useriøst og provokerende, lyder det fra Juliane Henningsen, der er medlem af Inatsisartuts udvalg for uddannelse.

- Det er ærgerligt, at en så kompleks problemstilling bliver reduceret til et spørgsmål om simpel økonomisk kassetænkning. Der er useriøst og må være provokerende for de mange fagfolk og forældre, der dagligt knokler med at få hjælpen ud til de børn, der har behov, siger IAeren.

Der er i IA dog også en utilfredshed med den måde, hvorpå de store beløb, der bliver brugt på specialundervisningsområdet, bliver forvaltet.

- IA mener, lige som Kanukoka og andre, at man bør tage hele området op til revision. Vi bruger årligt 52 millioner, og det er desværre ofte penge ud af vinduet, siger Juliane Henningsen, der fastslår, at der fremadrettet skal bruges flere penge på specialundervisningsområdet.

Penge, der i første omgang skal bruges til en analyse af specialundervisningens vilkår, behov og muligheder, som det hedder. Hun fastslår samtidig, at der først om 6-10 år vil være håb realistisk håb om at spare penge på området:

Det skyldes ganske enkelt, at "området har været syltet for længe og fordi man først i de senere år er begyndt at tage tidlig indsats alvorligt."