Olsvig vil stille krav til værdipolitikken

Formand for Inuit Ataqatigiit Sara Olsvig vil ikke udelukke, at partiet vil gå med i en ny koalition sammen med Siumut. Men hun har krav til det værdipolitiske område.
25. april 2018 09:38

- Jeg forventer, vi bliver indkaldt til nogle forhandlinger, og der vil vi, som I kunne høre i valgkampen, have nogen konkrete målsætninger med ind til de forhandlinger, og så må vi ta den derfra, siger Sara Olsvig og uddyber:

- Det, der er vigtigt for mig, er, at vi fra det her valg og den her valgkamp, hvor vi har set en øget tendens til at lukke Grønland fremfor at åbne Grønland over for omverdenen og hinanden, og sikre, at vi får den indflydelse ind og de værdier ind i koalition, hvis vi skal være en del af en koalition, siger Sara Olsvig, der igennem sin kampagne har lagt vægt på, at Grønland skal være åben over for omverdenen.

Vi har ikke appeleret til Nuuk

Valgdagen var dog ingen succes for partiet. Samlet mistede Inuit Ataqatigiit 2.305 stemmer i forhold til sidste valg, hvilket svarer til mere end hver femte af de stemmer partiet fik i 2014.

LÆS OGSÅ Kielsen vil forhandle med alle partier

I Nuuk alene fik partiet 1.200 færre stemmer:

- Vi må konstatere, at vi ikke har appeleret til Nuuk-vælgerne - jeg forestiller mig måske også til nogle af de unge vælgere i Nuuk - og så må vi konstatere, at særligt Nuuk-vælgerne ønsker en højredrejning i grønlandsk politik, og vi er et venstreorienteret parti, sagde Sara Olsvig natten til onsdag.

LÆS OGSÅ Kielsen vinder valget trods vælgerlussing

LÆS OGSÅ Demokraterne får kanonvalg og stiller ultimative krav