Foto: KNR

Demokraterne får kanonvalg og stiller ultimative krav

Demokraterne er valgets helt store vinder. Partiet forsætter den fremgang som de også oplevede i 2013 og 2014. Partiets store stemmesluger er Niels Thomsen. Formand Randi Vestergaard Evaldsen er stolt på partiets vegne.

Der var jubelråb, musik og ekstatisk stemning, da KNRs tv-reporter mødte Demokraternes formand, Randi Vestergård Evaldsen til partiets valgfest på Godthåb Bryghus i Nuuk kort før midnat.

Og glæden var ikke mindre nogle timer senere, da det endelige valgresultat var ved at ligge klar og partilederne mødtes til den traditionelle partilederrunde.

-  Jeg er totalt stolt af mit hold og det sammenhold vi har haft under hele valgkampen. Og det har jo så givet pote nu, som vi hele tiden har sagt, så det er kun positivt, siger hun.

LÆS OGSÅ Olsvig anerkender Siumut-sejr

Det endelige valgresultat giver Demokraterne 5712 stemmer og for andet inatsisartutvalg i træk er partiet gået frem.

Resultatet giver en fremgang på to mandater, så Demokraterne nu er repræsenteret i Inatsisartut med 6 mandater.

Det giver mulighed for indflydelse og Randi Vestergaard Evaldsen er også klar til at gå med i en koalition, men ikke for enhver pris.

- Det kommer helt an på, om de kan leve op til vores krav, og det er vores ultimative krav, der skal igennem, siger hun.

- Vi har krav på skattelettelser, som vi gerne vil have igennem. Den grønlandske befolkning som arbejder skal have flere penge i sin egen lomme. Det er det, der er kravet, siger hun.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond misser plads i Inatsisartut

Ifølge Randi Vestergaard Evaldsen er opskriften på fremgangen, at partiet gennem længere tid har fulgt en plan.

- Og så har vi haft et enormt godt sammenhold og tillid til hinanden internt i partiet og det har virket rigtig godt. Jeg kan kun være stolt over det store engagement vores kandidater har givet gennem valget. De har virkelig sparket røv.

Men der er også en af partiets kandidater, der har trukket særligt mange stemmer. Niels Thomsen har været en regulær stemmemagnet og høstet 2710 stemmer.

- Han er helt klart en stor politiker her i landet og det kan vi se på resultatet. Han er skarp og han er en politiker man har brug for her i landet, siger hun.

Demokraternes valgresultat i år er det bedste ved et valg siden 2007.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen og Siumut scorer færre stemmer i Paamiut

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt