Kielsen vil forhandle med alle partier

Under en kort debat på KNR TV efter det endelig valgresultat var offentliggjort, fortalte Kim Kielsen, at han vil indbyde alle partier til koalitionsforhandlinger i dag onsdag.

Valgets vinder, Siumutformand Kim Kielsen, kunne lidt over klokken 4 i morges deltage i en kort debat med de øvrige partiledere på KNR TV, efter at det sidste valgresultat var kommet ind fra Sisimiut:

- Jeg vil lykønske alle vælgere på kysten, der har stemt. Vi skal være stolte af, at de har været med til at tage en beslutning i demokratiets navn. Jeg vil selvfølgelig også sige stort tak til dem, som har hjulpet Siumut, lød det fra Kielsen.

Der slog fast, at alle partier vil blive indbudt til forhandlinger om dannelsen af en ny koalition:

Vil højne uddannelsesniveau

- Det næste er at lave en koalition og forhandle. Jeg er åben overfor alle partier, dette budskab er jeg stadig fast besluttet på. Vi har også lavet en lille aftale derinde - mens vi har ventet mange timer - om at jeg vil underrette og indkalde partierne i løbet af i dag, sagde Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Kielsen vinder valget trods vælgerlussing

Kielsen vil i forhandlingerne blandt andet satse på at højne uddannelsesniveauet, og så skal fiskeriloven tages op igen:

- At vi vil føre landet stabilt. Det skal pege frem mod en udvikling og vores budskab er også at højne uddannelsesniveauet. Vi vil arbejde for at forbedre økonomien i forhold til de socialt udsatte, lufthavnene skal også være med - selvfølgelig i forhold til vores egen målsætning. Disse emner vil selvfølgelig være tydelige i forhandlingerne. Det omdiskuterede emne under valget, fiskeriloven, vil vi også beskæftige os med, og man skal helt klart regne med, at loven bliver bragt op, lød det fra Kielsen.

Valgresultatet betyder, at den koalition, som regerede op til valget, stadig kan danne et solidt flertal. Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq kan tilsammen mønstre 21 mandater i det nye Inatsisartut.

Men det er altså op til de kommende forhandlinger, hvilke partier indgår i en ny koalition.

Kilde: Valg.gl Kilde: Valg.gl

 

 

Kommentarer