Foto: KNR

Olsvig til Naalakkersuisut: Det er dårlig regeringsførelse

Oppositionsleder, Sara Olsvig fra IA, retter en kraftig kritik mod fungerende Naalakkersuisut, på baggrund af den netop fremlagte tal fra Finansdepartementet.

Tallene viser, at tredje kvartal havde et underskud på 282 millioner kroner, og det ser altså allerede sort ud, hvis der skal blive 20 millioner kroner i overskud, før året er omme, som koalitionen budgetterede med i finansloven for 2014.

Læs også Landskassen mangler kvart milliard

Læs også DOKUMENTATION Så meget bløder landskassen

- De tal, vi har fået i dag, viser at den her regering ikke har kunnet finde ud af at lave en finanslov, som rent faktisk kunne holde. Jeg synes også, at vi ser nogle beviser for at der har ført dårlig regeringsførelse, i forhold til økonomien.

- Det er ikke i orden, at vi får så stort underskud. Det kunne have været undgået. Vi er nødt til at få rettet op på grønlands økonomi, og det er vi nødt til at have en troværdig regering til, siger Inuit Ataqatigiits partiformand, Sara Olsvig, til KNR.

Klokken 15:00 har Vittus Qujaukitsoq (S), den overordnede ansvarlige for landskassens ve og vel, indkaldt til et pressemøde, hvor han redegør for det midlertidige resultat.

 


Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl