VIDEO Oliemillionerne der blev væk

Råstoffer, royalties og olieeventyret, der blev væk, var blandt emnerne, der blev vendt under torsdagens valgdebat i KNR.
14. november 2014 14:12

Grønland er det næste Dubai, lød det, mens vi sad og ventede på, at oliemillionerne ville skylle ind over os. Det gjorde de bare ikke, og nu anerkender en Andreas Uldum fra Demokraterne, at han har været med til at skrue forventningerne op.

Siumuts Kenneth Rasmussen mente under torsdagens råstofdebat, at IA og Demokraterne blev lullet i søvn af olien.

- Under IA og Demokraternes regeringsperiode var der store forventninger til et olieeventyr, hvor de blev lullet i søvn. Vi kommer ikke til at blive lullet i søvn, siger Kenneth Rasmussen til under debatten.

Der er ellers meget store forventninger til olien i jeres egen mineralstrategi.

- Optimisme, det har vi i partiet. Men vi skal også tænke på økonomien, hvor meget vi satser på det ene og det andet. Vi har råstoffer, som vi ved findes. Og det er det, vi skal satse mere på, siger Siumuts Kenneth Rasmussen.


Se realiteterne i øjnene
Demokraternes formand, Andreas Uldum, mener ikke, at hans parti har været alene om, at puste til oliedrømmen, men han vedkender, at han tog fejl.

- Jeg synes, det er alle partier, der har givet befolkningen kæmpe håb om, at oliemilliarder ville tikke ind.

- Jeg skal være den første til at erkende, at jeg har været med til at puste det op. Jeg troede selv på det. Men nu må vi se på virkeligheden. Og virkeligheden er, at vores land ikke er et sted, man vil investere lige pt. på grund af zigzag-kurs og på grund af de rammebetingelser, der er, siger Andreas Uldum.