Olga efterlyser strategiplan for ADHD og autisme

IA’s medlem af Inatsisartut, Olga P. Berthelsen, mener, at der er for store forskelle i hjælpen og tiltagene for børn og unge med ADHD her i landet. Hun vil derfor til forårssamlingen stille forslag om, at Naalakkersuisut skal pålægges at udarbejde en strategiplan for børn og unge med ADHD.
18. februar 2012 12:02

Ifølge tal fra Naalakkersuisut fra sidste år, er omkring 160 børn og unge i hele landet diagnosticeret med ADHD.

Og Olga P. Berthelsen mener, at hjælpen og tiltagene for de ramte børn og unge med ADHD og autisme er alt for forskelligartet rundt omkring i landet. Hun vil derfor til foråret stille et forslag om, at Naalakkersuisut skal pålægges at gøre en indsats på området.

- Jeg vil til forårssamlingen stille et forslag om, at Naalakkersuisut skal pålægges at udarbejde en strategiplan for området, siger Olga P. Berthelsen til KNR.

- Jeg mener selvfølgelig ikke, at alle børn og unge med ADHD og autisme skal behandles ens, men strategiplanen skal vise hvilken form for hjælp og tiltag, der kan tilbydes, således at de enkelte kan få den bedste behandling, siger Olga P. Berthelsen.

Naalakkersuisut støtter også Olga P. Berthelsens forslag, men mener at de mangler nogle statistisk materiale fra kommunerne, før de kan udarbejde en strategiplan for området.

- Vi venter nogle tal, som vi forventer, at få omkring den 1. marts. Tallene vil være nødvendige for at vi overhovedet kan lave en strategiplan for AHDH tiltag, siger medlem af Naalakkersuisut for Familie, Mimi Karlsen.

Selvstyret planlægger at afholde et kursus og arbejdsseminar for forældre til børn og unge med ADHD og professionelle fagfolk i oktober måned.