VM-Landsholdet efterlod alt på banen: Østrig havde det svært

VM-landsholdet kæmpede til det sidste og udfordrede de østrigske spillere. Østrig vandt dog kampen med 43-23.
Det var et veloplagt landhold, der her til aften tog i mod Østrig. Foto © : Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
03. december 2023 17:03

Landsholdet kom med alt, hvad de havde, og gjorde det i lange perioder rigtig svært for de østrigske spillere i deres tredje VM-kamp.

Kampen endte dog med en østrigsk sejr på 43-23.

Men selvom det er blevet til tre nederlag, og landsholdet har spillet deres sidste kamp i Stavanger - så må landsholdet med deres evige gåpåmod og fightervilje, og fansene med deres konstante jubel fra start til slut, have vundet en hel masse hjerter.

Landsholdet kom med alt

Landsholdet var tæt på at få den perfekte start, da Josefine Gadgaard kom igennem, men hårdt presset røg bolden snert over mål.

Og derfor var det Østrig, der fik bragt sig foran med det første mål.

Men med et flot indspil til Ivaana Holm var stillingen 1-1.

De østrigske spillere fik dog to gange lige efter sat fart på deres angrebsspil, og bragte sig foran med 3-1.

Længere kom de dog ikke væk. Andrea Heilmann fik bolden på fløjen, og lobbede den elegant henover den østrigske målmand og scorede til 3-2.

Landsholdet forsøgte sig igen med overtalsspil. Men Østrig fik stoppet angrebene og kunne nemt sende bolden i et tomt mål, og efter ti minutter var stillingen 7-2.

Anders Friis tog en timeout, og straks efter brød Sandra Rothberg i gennem og sendte bolden helt op i trekanten af målet til 8-4.

Og det grønlandske landshold blev ved og ved, så efter et kvarter var de stadig kun fire mål efter Østrig.

Landsholdet blev ved med at finde huller i det stærke østrigske forsvar, og ved stillingen 13-10 så den østrigske landstræner sig nødsaget til at tage en timeout.

Landsholdet kæmpede med alt, hvad de havde i første halvleg.

Masser af gode redninger og forsvarsspil og det samme i den anden ende med masser af gode gennembrud og velspillede angreb.

Og de to hold kunne gå til pause med stillingen 20-13 til Østrig.

Foto © : Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix

Nivi Petersen åbnede den grønlandske målkonto i anden halvleg med et skud langt udefra, som strøg ind nederst i målet.

Fem minutter inde i anden halvleg var det landsholdets tur til at straffe Østrig på en kontra, da en god aflevering fandt frem til Nuuna Lukassen, der scorede til 17-24.

Grønland blev ved med at score flotte mål. Først ved et sublimt lob af Ivaana Holm og bagefter ved et langskud af Lykke Frank Hansen.

Inden Ivalu Bjerge efter en kraftfuldt gennembrud kunne score det 20. mål til stillingen 20-29.

Og ligesom i første halvleg blev landsholdet ved at levere en fight, krydret med godt spil i begge ender, som i den grad bød det østrigske landshold op til dans.

Østrig var dog dødsensfarlige i deres kontrastød og vandt kampen 43-23.