Debutant for Grønland: Det er seriøst det vildeste

Selvom Grønland tabte, var det nogle tilfredse og stolte landsholdsspillere efter kampen. Og desuden var der massere at fejre. Der var nemlig både en fødselar og en debutant.
Sandra Rothberg scorede fire mål og kunne desuden fejre fødselsdag i kampen mod Sydkorea. Foto © : KNR/Mikkel Rasmussen
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
02. december 2023 15:41

Grønland tabte godt nok med 11 mål til Sydkorea, men der skal meget til at slå de VM-landsholdet ud.

- Det er seriøst, det vildeste, vi har oplevet. Vi er så stolte, lød det fra Nukaaka Lyberth kort efter kampen.

Og for hende var det nok ekstra specielt. Det var nemlig hendes debut for landsholdet, og det fejrede hun med en scoring.

En anden, der også havde godt gang i skudarmen, var stregspiller Sandra Rothberg.

- Det var helt sindssygt. Det var vildt. En kæmpe oplevelse. Det var ubeskriveligt, siger Sandra Rothberg, som scorede fire mål i kampen.

Og det var ikke det eneste, hun kunne fejre i dag.

- Det er min fødselsdag, og man kunne ikke ønske sig noget andet, siger en rørt fødselar, som efter kampen blev ført over til tribunen med alle fansene, hvor hun fik sunget fødselsdagssang.

Støtten fra fansene er heller ikke noget, der går ubemærket hen. Arrangørerne kaldte inden kampen de grønlandske fans for turneringens indtil videre bedste.

- Det betyder virkelig, virkelig meget at mærke den støtte, vi får. Ikke bare her men også fra Grønland og i Danmark fra grønlændere. Bare at mærke den støtte betyder alt for os, siger Sandra Rothberg.

Bedre end forventet

Landsholdet fik undervejs i kampen mod Sydkorea skabt flere gode målchancer. Samtidig kom forsvaret flere gange i vejen for de hurtige sydkoreanere, og derfor var spillerne også ganske godt tilfredse med kampen:

- Forsvaret var gode. Vi snakkede godt sammen og holdt gejsten hele vejen, siger Nukaaka Lyberth og fortsætter:

- Jeg tror, at det gik bedre end forventet. Vi tabte jo kun med 11 mål til Sydkorea.

I Grønland bor der 56.000, mens der i Sydkorea bor næsten 52 millioner.

Og særligt det faktum at der så stor forskel på landenes størrelser, men kun 11 måls forskel mellem de to hold, kommer bag på Nukaaka Lyberth:

- Vi forventede, at vi kunne spille godt, men det er lidt overraskende, at vi er så tæt på Sydkorea, som er et så stort land med mange gode spillere.

På søndag venter den sidste kamp i gruppen mod Østrig, som fredag aften tabte 28-45 til Norge.