Nyt udspil: Den danske regering vil oprette særlig politienhed i Grønland

Enheden skal fokusere på seksuelle overgreb mod børn. Samtidig vil regeringen sætte penge af til at modernisere politiet i Grønland og Færøerne.
Oplægget til den nye enhed er præcis det samme som en af de 16 anbefalinger til bedre beskyttelse af udsatte børn og unge, som blev præsenteret i fredags. Foto © : Scanpix
24. august 2020 11:27

Der skal oprettes en ny politienhed mod seksuelle overgreb mod børn i Grønland.

Det er et punkt i den danske regerings udspil til en ny flerårsplan for politiet.

Regeringen lægger ifølge udspillet op til at afsætte penge til at oprette en dedikeret enhed i Grønlands Politi.  Enheden skal fungere som ét samlet sted for sager om seksuelle overgreb mod børn. 

LÆS OGSÅ Overblik: Her er de 16 anbefalinger til udsatte børn og unge

Det skal sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling i politiet og en bedre håndtering af de børn og unge, som har været udsat for seksuelle overgreb. 

Det skal gøres gennem videoafhøringer, efterforskning og sagsbehandling. Samtidig vil enheden også kunne bidrage til analyser, tværgående projekter, vidensdeling og samarbejde med øvrige myndigheder, lyder det.

Oplægget til den nye enhed er præcis det samme som en af de 16 anbefalinger til bedre beskyttelse af udsatte børn og unge, som blev præsenteret i fredags.

Anbefalingerne blev præsenteret af Martha Abelsen (Siumut), der er naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, og socialminister Astrid Krag. 

Modernisering af politiet

Derudover lægger den danske regering op, at politikredsene i Grønland og Færøerne skal styrkes. 

Der skal blandt andet ske en såkaldt nødvendig modernisering i politiet, som der skal afsættes penge til. Der skal renoveres bygninger og anskaffes nyt materiel.

Det fremgår ikke af udspillet, hvor mange penge, regeringen ønsker at afsætte.