Nyt sendetidspunkt til Qanorooq

Fra på mandag skifter Qanorooq med danske undertekster sendetidspunkt. Fremover vil du kunne se den tekstede genudsendelse allerede kl 21 i stedet for kl 22.
Skrevet af Peter Troelsen
31. august 2012 10:30

-Vi har et stykke tid diskuteret om ikke vores nuværende genudsendelse med undertekster lå lige sent nok. Nu skifter den danske tv-avis sendetidspunkt til kl 21.30, og det passer egentligt perfekt med de tanker, vi har haft. Vi overtager derfor kl 21 til Qanorooq, siger nyhedschef Mikkel Bjarnø Lund.

Der har ofte været stillet spørgsmål om, hvorfor Qanorooq ikke sendes tekstet allerede i den første udsendelse. Men det kan ikke lade sig gøre.

- Qanorooq sendes live, og vi prioriterer live-elementer højt. Vi har dagligt livegæster i studiet, ligesom vi har vores journalister direkte igennem fra rundt i Grønland for at få det allerseneste nye med. De elementer kan vi jo ikke tekste på forhånd, da vi jo ikke præcist ved, hvad vores kilder og gæster for eksempel siger. Derfor kan Qanorooq altså først tekstes efterfølgende, siger Mikkel Bjarnø Lund.

Fra mandag 3. september sendes Qanorooq som vanligt direkte fra kl. 19.00 og genudsendes med danske undertekster fra 21.00.