Nytårsudtalelse: Siumut fastholder kurs

Et flertal i Inatsisartut ville ikke gå med til at lægge ressourceafgift på mineraler og olie under efterårssamlingen. Men Siumut har ikke opgivet kampen, hedder det i partiets nytårsudtalelse. Læs hele udtalelsen.
Skrevet af Noah Mølgaard
31. december 2012 12:12

De kommende storskala-projekter i jagten på mineraler og olie har fyldt meget i debatten i 2012. Siumut fik ingen held med at få sit forslag igennem med at lægge ressourceafgift på ressurser i undergrunden. Men partiet vil holde fast i sit forslag i den kommende valgkamp til Inatsisartut.

- Vore ikke levende ressourser er vigtige centrale ressourcer som skal bane vej for, at vi fremadrettet bliver økonomisk selvbærende. Siumut har sat sig det mål, at vi grønlændere i det nye år sikres afkast af de ressourcer, der bliver fragtet ud fra vort land, og vi er sikre på, at såfremt det grønlandske folk ønsker at være med til at sikre opnåelsen af dette mål, så kan vi som et folk i fællesskab opnå store resultater, skriver Siumuts formand Aleqa Hammond i sin nytårsudtalelse.

- Det er et mål, der umiddelbart ser svært at opnå, men det kan vi opnå, hvis vi gør en indsats og ved at udvise vedholdenhed. Siumut mener, at målet er opnåelig. Vi skal samle os sammen i bestræbelserne på at nå det mål vi har sat os for, siger Aleqa Hammond.