Ikke opdateret i 25 år: Nye teoribøger på vej til landets køreskoler

Elever i landets køreskoler får snart en opdateret teoribog på grønlandsk og dansk. Teoribøgerne bliver også tilgængelig online.
Arkivfoto Foto © : KNR
14. februar 2019 15:38

Der står ikke noget om, at man skal have sikkerhedssele på. 

Der står heller ikke noget om, at man ikke må tale i håndholdt mobiltelefon, når man kører i bil, og det er heller ikke nævnt, at børn under 135 centimeter skal sidde i en autostol.

Med andre ord: Den grønlandske teoribog til køreskoleelever trænger til en opdatering. Den er ikke redigeret siden 1994, og derfor er en opdateret version af teoribogen snart klar, oplyser den danske trafikminister Ole Birk Olesen (LA) i et svar til folketingsmedlem Aaja Chemitz Larsen (IA).

Siden 1994 har infrastrukturen, særligt i Nuuk, udviklet sig markant, og lovgivningen er også blevet opdateret.

LÆS OGSÅ Tung trafik væk fra myldretiderne

At teoribogen bliver opdateret, er Hans Peter Mørch, som er køresagkyndig i Grønlands Politi, glad for. 

- Indholdet i teoribogen fra 1994 er god nok, men der mangler 11 punkter. Derfor har vi sendt 11 punkter med vores forslag til opdateringer til Færdselsstyrelsen, siger han til KNR. 

Blandt de 11 ønsker til opdatering er også, at man altid skal huske at tænde lyset på bilen. 

I første omgang bliver den nuværende teoribog digitaliseret, så den kan findes i en grønlandsk og dansk version på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

 

I samarbejde med Grønlands Politi bliver teoribogen herefter opdateret, så ’den er i fuld overensstemmelse med alle gældende regler på det grønlandske færdselsområde,’ oplyser trafikminister Ole Birk Olesen (LA).

Ministeren forventer, at den opdaterede teoribog er klar på Færdselsstyrelsens hjemmeside i løbet af foråret i år.

Når der fremover kommer ændringer af trafikreglerne i Grønland, bliver de skrevet ind i den digitale teoribog. På den måde har kørelærere og -elever i Grønland hele tiden adgang til en opdateret teoribog.