Nuuk Tung trafik væk fra myldretiderne

Kommuneqarfik Sermersooq vil nu prøve at få hovedstadens kaotiske morgentrafik til at glide bedre, ved at fjerne de langsomste køretøjer fra indfaldsvejene til Nuuk i de trafikalt travleste perioder.
Skrevet af Karsten Sommer
26. april 2018 15:46

Risikoen for stenfald førte i sidste uge til lukning af tunnelen mellem Nuuk og Nuussuaq, og siden har både morgen- og eftermiddagstrafikken været præget af kilometerlange køer i myldretiden.

Kommuneqarfik Sermersooq har siden arbejdet på at finde bedre måder at afvikle trafikken på.

- Siden lukningen kan vi konstatere, at trafikanterne allerede selv har afhjulpet problemerne meget. Blandt andet ved at køre på andre tidspunkter end lige midt i myldretiden, siger dr ifts- og miljøchef i Kommuneqarfik Sermersooq, Frank Rasmussen.

Samtidig har medarbejderne i Afdelingen for Drift og Miljø konstateret, at en lang række af de køer der opstår i morgentrafikken, skyldes langsomme køretøjer som dumpere og gummigeder.

Kommunen har derfor nu skrevet til alle virksomheder i Nuuk, der har en gummiged eller en dumper, og bedt dem undlade at køre på indfaldsvejene mellem klokken 7.30 og 8.30 om morgenen og mellem klokken 15.45 og 17.00 om eftermiddagen.

I de næste par dage vil Kommuneqarfik Sermersooq vurdere, om tiltaget har den ønskede effekt, og om virksomhederne har efterkommet henstillingen.