Tusaannga Ny telefonlinje samler hjælpen til alle

Det skal være nemt at finde hjælp, hvis man har brug for det. Derfor er alle rådgivningstelefoner i landet nu samlet på et og samme nummer.
24. januar 2019 12:44

Det har ikke været helt lige til, at regne ud, hvor man skal ringe hen for at få hjælp og rådgivning. Børn og unge havde et nummer, familier et andet og personer med selvmordstanker et helt tredje.

Derfor åbner Socialstyrelsen den nye samlede rådgivningslinje Tusaannga - Lyt til mig - 1. februar, siger centerleder for socialstyrelsen, Arnajaraq Poulsen.

- Ændringen medfører en tredobling af åbningstiderne. Jeg håber, det vil stå klart for borgerne, hvor de nu kan ringe til, siger hun.

LÆS OGSÅ Børn i Qaanaaq efterlyser hjælp på eget sprog

Og det er helt enkelt, hvem der kan få hjælp på det nye telefonnummer. Det kan alle.

- Det kan handle om problemer i hjemmet, omsorgssvigt, forældre der drikker, selvmordstanker, at blive udsat for vold eller enhver anden udfordring. Man kan henvende sig om hvad som helst, siger Arnajaraq Poulsen.

LÆS OGSÅ Prioritér professionel hjælp til børn, unge og familier

Bag telefonerne sidder socialfagligt personale klar til at lytte og vejlede.

- Og hvis den telefoniske rådgivning ikke er nok, kan vi naturligvis også handle på andre måder. Vi kan f.eks. henvise til et andet sted, og hvis der er tilfælde om seksuelt misbrug af et barn, er vi forpligtet til at tage handling, siger centerlederen.

LÆS OGSÅ MIOs SMS-rådgivning er et hit hos børn og unge

Telefonnummeret til Tusaannga er 80 11 80 og det har åbent alle ugens dage også i weekenden mellem 16 og 22. 

Der vil også være mulighed for at få rådgivning på SMS. Her er nummeret 1899.