Ny styrkelse af beskyttelse af børn

Et enigt Inatsisartut har vedtaget en helt ny lov om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i før-skolealderen. Den nye lov, der træder i kraft den 1.januar, skal sikre en styrkelse af den tidlige indsats på børneområdet.
15. november 2012 09:13

Som noget nyt skal Selvstyret sørge for udvikling af værktøjer til obligatorisk screening af børns helbred og udvikling, når barnet fylder tre år og barnets skole-parathed, når barnet fylder fem år.

Den obligatoriske screening gør det muligt for pædagoger og sundhedspersonale at samarbejde med forældrene ud fra helt konkrete vurderinger af barnets udvikling.

Udviklingsbeskrivelserne skal indgå i en særlig børnemappe, som børnene skal have med sig, når de overgår til folkeskolen.

Screeninger og børnemapper gør det muligt at sætte tidligere og hurtigere ind med forskellige hjælpeforanstaltninger til børn med særlige behov, straks når behovet opstår, således at indsatsen altid er på forkant med barnets udvikling.

Den nye lovgivning hilses velkommen af landets kommuner og flere faglige organisationer, fordi den samtidig kan være med at styrke det tværfaglige samarbejde omkring den tidligere indsats på børne- og ungeområdet.