Ny sorggruppe til børn og unge i Tasiilaq

Tasiilami Alivarpi - folkeskolen i Tasiilaq - opretter sorggrupper til børn og unge, der har brug for en særlig indsats. Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.
Foto © : Kim Ries Jensen
Skrevet af Sara K. Jakobsen
06. marts 2017 10:32

For at give børnene og de unge ekstra støtte opretter folkeskolen i Tasiilaq nu to sorggrupper - én til de yngste og én til de ældste.

- Vi har nogle børn og unge, der i hverdagen viser, at de har problemer og har behov for at blive støttet i at bearbejde deres sorg, siger Karsten Sandau, skoleinspektør på Tasiilami Alivarpi.

LÆS OGSÅ Ny børneinstitution i Tasiilaq indvies

I de nye samtalegrupper får børnene og de unge mulighed for at fortælle om deres følelser i et trygt forum sammen med andre, der forsøger at tackle de samme problemstillinger.

- På den måde er vi med til at sikre en tidlig og koordineret indsats og skabe tydelig struktur omkring elever og klasser, der er særligt udfordret, siger skoleinspektøren.

LÆS OGSÅ Ekstra socialrådgiver til skolen i Tasiilaq

Sorggruppen mødtes første gang den 22. februar. Fremover mødes sorggruppen for de yngste og ældste på skift om onsdagen, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq.

To lærere på skolen, som begge har erfaring i arbejdet med sårbare børn og unge, kører forløbet med eleverne.

Det er frivilligt for børnene og de unge at deltage i sorggrupperne.