Ekstra socialrådgiver til skolen i Tasiilaq

Kommuneqarfik Sermersooq har gode erfaringer med socialrådgivere på folkeskolerne har fundet finder midler til en ekstra socialrådgiver Tasiilaq i næste års budget.
Skolen i Tasiilaq Foto © : Google Streetview
Skrevet af Simon Uldum -
25. november 2016 06:00

Kommunen har på nuværende tidspunkt ansat en skolesocialrådgiver på seks skoler – fire skoler i Nuuk, skolen i Paamiut og skolen i Tasiilaq. Som en del af budgettet for 2017 er der afsat penge til at ansætte endnu en socialrådgiver på skolen i Tasiilaq. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Kommuneqarfik Sermersooq er den eneste kommune i Grønland med socialrådgivere på folkeskolerne. Skolesocialrådgiverne rådgiver og vejleder børnene og understøtter lærernes arbejde med børnene. Det er et bredt arbejdsområde – fra bedre trivsel og forebyggelse af mobning til vejledning af elever, der oplever traumatiske hændelser såsom misbrug og omsorgssvigt.

Socialrådgivere oplever dog stor arbejdsbyrde

- Socialrådgiverne på skolerne gør en stor forskel, for de børn der har problemer, og er med til at give børn en bedre hverdag på de enkelte skoler. Socialrådgiverne på de hårdest belastede skoler oplever dog en stor arbejdsbyrde. Derfor er det rigtigt glædeligt, at der er fundet penge i budgettet til en ekstra socialrådgiver til skolen i Tasiilaq, siger Poul Hansen (D), udvalgsformand for Børn, Familie og Skole til kommunens hjemmeside.

Kommunen skriver at den store arbejdsbyrde har betydet, at skolesocialrådgiveren primært har taget sig af akutte sager – f.eks. med at støtte børn, der er udsat for overgreb eller groft omsorgssvigt. Det giver mindre tid til f.eks. forebyggende arbejde.

Der er afsat penge til en ekstra skolesocialrådgiver i Tasiilaq i budgettet næste år og alle overslagsårene, oplyser kommunen.