Ny Inuit TV-kanal starter snart i Canada

Med tiden vil der også komme grønlandsksprogede udsendelser på den nye TV kanal.
Leder af den ny Inuit-TV-kanal Alethea Arnaquq-Baril her på opgave i Nuuk Foto © : Privatfoto: Alethea Arnaquq-Baril
02. august 2020 17:23
Versionist Andreas Wille

Inuit TV, som den nye kanal kaldes, vil udelukkende sende på Inuktut. Inuktut er fællesbetegnelsen for de forskellige Inuit sprogdialekter.

Den kendte filminstruktør, Alethea Arnaquq-Baril, er direktør for den nye kanal, og hun udtaler til CBC´s hjemmeside Eye on the Arctic at Inuit TV også på sigt vil sende på grønlandsk.

Ifølge Eye on the Arctic vil Inuit TV fokusere på Inuit kultur, sprog og undervisning.

Det forventes at den vil blive en vigtig formidler af Inuit film og musik og vil forøge Inuit filmproduktioner.

Alethea Arnaquq-Baril udtaler videre at der simpelthen ikke er nok Inuktut programmer på de sædvanlige kanaler, CBC og APTN, derfor skal der oprettes en ny TV kanal.

Nunavut Tunngavik står for den ny TV-kanal

Det er nødvendigt med en TV-kanal, da mange personer i de arktiske egne ikke har adgang til high-speed internet eller hurtige computere.

Nu er forberedelserne godt i gang, ansøgningen om at opnå den officielle tilladelse er indsendt til de canadiske myndigheder og Nunavut Tunngavik vil finansiere de første tre år af Inuit TV.

Nunavut Tunngavik satser på at den nye TV kanal vil begynde at udsende  programmer allerede til efteråret og vil sende fuldtids i 2021.

At der er interesse for grønlandske film i arktisk Canada, kunne blandt andet ses, da TV-stationen APTN i midten af juli viste Pipaluk Kreutzmann Jørgensens roste film Anori.

LÆS OGSÅ Mine egne følelser er blevet til filmen Anori