Nuuk Imeq sælger færre øl og sodavand

Årsregnskabet for øl- og sodavandsproducenten Nuuk Imeq viser en tilbagegang i resultatet på en million kroner i 2015 i forhold til året før.
Foto © : Nuuk Imeq A/S
Skrevet af Inge S. Rasmussen
17. marts 2016 15:32

Det samlede resultat blev på 19,8 millioner kroner efter skat. Omsætningen er samlet set faldet med fire procent. Det er især ølsalget, der daler med et fald på 6,5 procent.

Nuuk Imeq oplyser, at selskabet - som i de foregående år - har foretaget ekstraordinære nedskrivninger på sin emballageholdning.

Det er for at mindske mulige tab, hvis Nuuk Imeq lukker, såfremt Selvstyret gør alvor af planerne om at tillade importerede øl og sodavand på dåser og engangsflasker.

Læs også Nuuk Imeq relancerer saftevand - nu i returflaske

Gennem flere år har øl-og sodavandsproducenten protesteret imod planerne og kæmpet for at bevare det nuværende returflaskesystem.

Dels fordi det vil sikre, at Nuuk Imeq overlever, dels fordi det i selskabets øjne samfunds- og beskæftigelsesmæssigt er "den bedste løsning for Grønland", som der står i en pressemeddelelse efter selskabets generalforsamling, der blev afholdt i går, onsdag den 16. marts.

Sidste år kom 98,6 procent af emballagen retur fra forbrugerne.

Læs også Nuuk Imeq har fremgang i omsætningen

Nuuk Imeq havde 42 fuldtidsansatte i 2015.

På generalforsamlingen blev Justus Hansen blev genvalgt som formand for bestyrelsen, udpeget af Kommuneqarfik Sermersooq. Derudover sidder Anders Dam Vestergaard for Carlsberg bryggerierne, Peter Roland for Royal Unibrew og medarbejderrepræsentanterne Erling Josefsen og Nuka Ugpernangitsoq.