Nunavik vil skærpe indsats mod selvmord

Der er alt for mange selvmord i Nunavik. Og nu skal der gøres noget, lyder kravet fra alle sider.
Foto © : Alanah Heffez/Flickr Creative Commons
23. oktober 2018 15:49

13 unge inuitpiger og -drenge mellem 13 til 22 år har begået selvmord i Nunavik siden januar. 11 af dem i Puvirnituq på østsiden af Hudson Bugten og to i Kuujjuaq.

Telefonrådgivning
Her i landet er der mulighed for telefonrådgivning, hvis man går med selvmordstanker eller er berørt af selvmord.

 

Voksne kan ringe til Attavik på telefon 146.
Børn og unge kan ringe til Børne-Unge-telefonen på telefon 134.

Begge telefoner er åbne alle ugens dage kl. 19.00-21.00.

Derfor har Nunaviks ungdomsledere nu henvendt sig til premierminister Trudeau og andre ministre for at få hjælp til at stoppe denne frygtelige epidemi.

LÆS OGSÅ Fokus på selvmordsforebyggelse i Nunavik

Mary Simon, der er Inuit-leder fra Kuujjuaq, var til en begravelse i Kuujjuaq i forrige uge. Hun fortæller til KNR, at det var helt uhyggeligt, fordi hele byen var så stille og hyldet ind i et lag af bedrøvelse og sorg.

Hun udtaler til KNR, at nu skal der gøres noget:

- Der burde været gjort noget for mange år siden, for det er ikke et nyt problem. Men nu er det blevet en desperat situation, hvor der simpelthen skal handles, for det er Nunaviks ungdom, der nu går tabt, siger Mary Simon, der selv mistede en højtelsket niece for to uger siden.

Ønsket Nunaviks ungdom er at få langt flere psykologer og mentalsundhedshjælpere til at arbejde med de unge. I øjeblikket er der ikke nok, desuden kan de for det meste ikke tale inuktitut, kender ikke til inuitkulturen og bliver kun kort tid i byen eller bygden.

LÆS OGSÅ Canada: Ny strategi skal forebygge selvmord