Direktør Ole Christiansen har god grund til at smileFoto: KNR

Nunaminerals' konkursbegæring trukket tilbage

Der er så store fremskridt i drøftelserne mellem Nunaminerals og Greenland Mining Management, GMM, at selskabet har trukket sin konkursbegæring tilbage.

NunaMinerals er i stedet gået i betalingsstandsning. Det meddeleler efterforskningsselskabet i en pressemeddelelse.

- Det er NunaMinerals’ opfattelse, at en sådan udvikling muligvis kan føre til en langsigtet løsning for NunaMinerals, og selskabet har derfor besluttet sig for at trække konkursbegæringen tilbage og søge kreditorbeskyttelse ved at gå i betalingsstandsning for at give GMM tid til at afslutte forhandlingerne med NunaMinerals og selskabets større kreditorer og aktionærer, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også GMM forsøger at redde NunaMinerals

Råstofinvestoren Patrick Newman står i spidsen for GMM, og han skal blive enig med direktør Ole Christiansen og den øvrige ledelse i NunaMinerals om redningsplanen. De skal derefter forsøge at indgå en aftale eller opnå accept med kreditorerne, før redningsplanen kan effektueres.

- En restruktureringsaftale indgået mellem NunaMinerals og GMM, som er acceptabel for Grønlands Selvstyre og Greenland Holding A/S, forudsætter opbakning fra mindst 2/3 eller 9/10 af NunaMinerals’ aktionærer baseret på aktiekapital og stemmerettigheder, der er repræsenteret på generalforsamlingen.

Læs også Koreas ambassadør overvåger varslet NunaMinerals kollaps

- Derfor vil forslaget blive fremlagt for selskabets aktionærer under en generalforsamling, meddeler Nunaminerals.

Det er dog stadig usikkert, om Selvstyret, Greenland Holding og de øvrige aktionærer vil godkende restruktureringsaftalen.

Direktør Ole Christiansen mødte op til det udsatte retsmøde kl. 10 i dag. Det varede kun 10 minutter, før han kom ud igen, hvor han så henviste til en pressemeddelelse, som var på vej, og derfor ikke ville kommentere på, hvad der var foregået.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt